Özlem Cekic blev inviteret op på prædikestolen i en kirke: 'Jeg blev helt overvældet'

Den tidligere folketingspolitiker Özlem Cekic har skrevet et opslag på Facebook, som lige nu modtager stor opmærksomhed. Det sker, efter at hun i går besøgte Eskilstrup Kirke på Midtsjælland.

- I går skete der noget i Eskilstrup Kirke, som jeg har brugt hele aftenen til at tænke over, skriver hun i sin statusopdatering.

- Jeg nødt til at dele det med jer. Helt naturligt forslår sognepræsten, når jeg ankommer, at jeg kan holde mit brobyggeroplæg fra prædikestolen. Det afviser jeg prompte. Jeg kan da ikke stå på den hellige stol. Og hvad hvis nogen opfatter det som provokation, at en muslim står der? Må jeg endelig det som tidligere politiker? Jeg er jo heller ikke præst.. Mange tanker går i hovedet på mig.

Özlem Cekic, som har knap 53.000 følgere på Facebook, fortæller, at hun blev berørt over at blive inviteret op på prædikestolen i kirken uden helt at forstå sin egen følelsesmæssige reaktion. 

- Jeg har været på talerstolen i Folketinget mange gange, men har ikke haft denne anderledes følelse i maven. Hvorfor??? Det brugte jeg resten af aftenen og natten på at tænke over.

- Jeg var super glad for at stå der.. Stolt og ydmyg også.. Jeg kan mærke at følelsen skyldes, at jeg blev helt overvældet over, at jeg først og fremmest var et menneske med et budskab for præsten. Hverken muslim, kvinde, SF'er eller politiker. Det var mennesket hun så først. Og hun ville gerne dele sin prædikestol med mig. Så slog det mig pludselig, at en ægte brobygger altid ser mennesket først.

- Tænk hvis vi alle havde mod til at reagere som præsten!

Læs hele det populære opslag herunder. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I går skete der noget i Eskilstrup Kirke, som jeg har brugt hele aftenen til at tænke over. Jer nødt til at dele det med...

Opslået af Özlem Cekic på 11. november 2015

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip