Özlem Cekic får mundkurv på af SF

SF's Özlem Cekic mærker onsdag de fulde konsekvenser af, at hun trodsede partitoppen og stemte imod regeringens skattereform.

Onsdag fordeler Folketinget nemlig pladserne i de udvalg, hvor medlemmerne i det daglige arbejder med de forskellige politikområder, og det står klart, at Cekics mulighed for at øve politisk indflydelse er betydeligt svækket.

Først og fremmest må Özlem Cekic afgive sin post som formand for Socialudvalget. Afløseren bliver partifællen Anne Baastrup.

Egentlig havde SF indstillet Annette Vilhelmsen til ny formand, men da hun kandiderer til at blive ny partiformand, bliver det Anne Baastrup, der overtager Cekics formandsstol.

Ikke engang som menigt medlem får Cekic adgang til Socialudvalget, og samtidig bliver hun smidt ud af Ligestillingsudvalget og Sundhedsudvalget.

Özlem Cekic får dog plads i Beskæftigelsesudvalget, Landdistriktsudvalget, By- og boligudvalget, Nordisk Råd-udvalget, Udvalget vedrørende Etisk Råd og Paragraf 71-udvalget, der beskæftiger sig med psykiatri.

Det betyder dog ikke, at Cekic kan udtale sig om SF's politik på de områder, understreger gruppeformand Pernille Vigsø Bagge. Det kan kun partiets ordførere.

- Hun kan sagtens udtale sig om forskellige ting. Det er bare ikke nødvendigvis udtryk for SF's politik, siger Pernille Vigsø Bagge.

Özlem Cekic har selv kun en kortfattet kommentar til situationen:

- Det er en pris, man betaler, når man står fast på sine holdninger. Det her er så prisen, jeg betaler, men til gengæld er jeg glad for, at jeg får mulighed for at lave parlamentarisk arbejde i de udvalg, siger Özlem Cekic.

Der er indtil videre ikke sat nogen slutdato på Cekics politiske karantæne, oplyser gruppeformanden.

- Vi har hele tiden været åbne for, at hvis hun indikerer, at hun synes, det er bedre at spille med på holdet, så er der ikke noget i vejen for, at hun på sigt kan få nogle ordførerskaber, siger Vigsø Bagge.

Özlem Cekic fik frataget alle sine ordførerskaber, da hun meddelte, at hun agtede at stemme imod den skatteaftale, regeringen indgik med Venstre og Konservative i sommer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip