Özlem Cekic fra Ankara: Det er fuldstændig kaos

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

- Det er fuldstændig kaos. Det er kæmpe chok det her.

Sådan lyder det fra tidligere SF-folketingsmedlem Özlem Cekic, der befinder sig i den tyrkiske hovedstad, Ankara, hvor et kupforsøg sent fredag aften blev en realitet.

- Nogle medier er ikke lukket ned endnu, så der er et flow af informationer den vej. Men den tyrkiske public service-station, der svarer til Danmarks Radio, er lukket ned. Der er formodninger om, at der er skyderi uden for det medie.

- Der er udgangsforbud, og hvis man går ud, har militæret ret til at skyde, er der kommet en meddelelse ud om. Erdoğan (præsidenten) har været ude og opfordre folk til at demonstrere i gaderne.

- Derudover vil sikkerhedsstyrkerne skyde tilbage på militæret, så der er udsigt til en nat med kampe, siger Özlem Cekic.

Hun har et stort antal familiemedlemmer spredt rundt i Tyrkiet. Hun er særligt bekymret på vegne af unge mennesker, der måske ikke forstår alvoren.

- Mange af de unge ved ikke, hvad udgangsforbud er. De har aldrig oplevet det. Du kan ikke gå ud. Du kan blive skudt. Det er ret chokerende

- Heldigvis er der sociale medier, man kan opdatere sig på. Twitter er det allerstørste medie i Tyrkiet, siger Cekic.

Rent lavpraktisk er hun også bekymret.

- Vi har tre liter rent vand, så har vi ikke mere, og vi ved ikke, hvor længe udgangsforbuddet varer, siger hun.

ritzau/