P-piller giver kvinder smertefulde orgasmer

Det skulle være en nem og enkelt måde at undgå graviditet, selv om man havde gang i lagnerne. Men for mange kvinder har p-pillerne desværre også en temmelig ubehagelig sideeffekt, som nemt kan ødelægge hele fornøjelsen ved sex.

Den nye generation af p-piller med lavt indhold af østrogen giver nemlig hver fjerde kvinde smerter under og efter orgasmen.  Det skriver Videnskab.dk.

Det er amerikanske forskere, som netop har offentliggjort resultatet af en undersøgelse af bivirkningerne af prævention.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I mange år har man forsøgt at sænke niveauet af østrogen i p-pillerne for at undgå, at kvinder får blodpropper af hormonerne. Men nu er det altså opstået et nyt problem, som måske kan være med til at øge antallet af dage med "hovedpine" hjemme i dobbeltsengen.

- Nogen kan være generet af tørhed i skeden, fordi der ikke er nok østrogen i deres p-piller. Mit gæt er, at sådan en tørhed kan føre til smerter i forbindelse med orgasme. Det kunne være en forklaring på, hvorfor nogle kvinder oplever det her, siger Kresten Rubeck Petersen overlæge på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling på Odense Universitetshospital til Videnskab.dk.

Til stor glæde for kvinderne - og deres mænd - burde problemet som dog kunne løses, hvis kvinden i stedet tager en p-pille med en anelse mere østrogen. 

Dagens Gossip