P3-værter kan ånde lettet op: Er blevet overbudt i Holger Danske-auktion

Værterne på P3-programmet 'Monte Carlo', Peter Falkentoft og Esben Bjerre, bliver med al sandsynlighed ikke de kommende ejere, når Holger Danske skal have nyt hjem.

Den nationalklenodiske statue, der er sat til salg via auktionshuset Lauritz.com, er nemlig i skrivende stund budt op i 1,905 millioner kroner. Eller præcis 5.000 kroner mere, end P3-værterne tidligere har forklaret, at de har budt i ramme alvor.

Hos Lauritz.com vil man dog ikke forholde sig til, om man er tilfreds med, at buddene nu er højere end P3-værternes bud.

- Men vi er tilfredse med budgivningen på auktionen nu, hvor der er tale om seriøse bydere, siger konceptchef ved Lauritz.com, Mette Jensen til Dagens.dk.

I første omgang af Holger Danske-auktionen blev alle bud annulleret, da det viste sig, at bud på helt op til 41 millioner kroner på Holger Danske, ikke var seriøst ment. Efterfølgende rettede Lauritz.com kritik af 'Monte Carlo'-drengene, som auktionshuset mente, havde opfordret til den useriøs budkrig

Det fik værtsparret til at understrege, at de bestemt mente det seriøst med deres bud på 1, 9 millioner, eksklusiv salær. Et bud som Lauritz.com dog aldrig har fået bekræftet.

- Vi skrev til Esben Bjerre, at  vi kunne forstå at, han ønskede at deltage i budforløbet på skulpturen af Holger Danske. Vi skrev, at vi i så fald skulle bede ham om skriftligt at bekræfte det beløb, han ønskede at byde, ligesom han ville skulle stå ved sit bud i tilfælde af hammerslag. Derudover bad vi ham også om skriftligt at dokumentere sin betalingsevne. Men vi har intet hørt fra Esben Bjerre, forklarer Mette Jensen til Dagens.dk.

Hvem der fremover kommer til at have glæde af og ejerskab over Holger Danske-skulpturen afgøres torsdag aften, hvor auktionen slutter.

Du kan følge auktionen og give dig bud lige her.

Dagens Gossip