På 600 års dagen fik Skagen besøg af Kong Erik af Pommeren

Hele byen var med, da Skagen, den 22. januar, tog hul på et festligt 2013.

I 1413 befandt Erik af Pommern sig i Lödöse i Sverige, da han gav byen købstadsrettighederne. Men her i jubilæumsåret 2013 var scenen anderledes sat i Skagen, hvor Erik af Pommern blev reinkarneret af skuespilleren Christian Lykke Nielsen.

Her blev han modtaget af omkring 100 skagboer med fakler på torvet ved kulturhus Kappelborg.

Brevet med udnævnelsen til købstad og de rettigheder og pligter der fulgte med, blev forkyndt med stor højtidelighed for ”byens mænd og almuen”.

Festlig nytårskoncert og nytårstaffel anno 1413
Jubilæumsfestlighederne blev skudt i gang om formiddagen, hvor alle ældrecentre i Skagen fik sunget dagen i gang af ”Kor for Sjov”, og fejringen fortsatte med højstemt fakkeloptog med børn fra en række sportsklubber og uniformerede korps i Skagen.

Dagens helt store højdepunkt var de tre flot anlagte nytårskoncerter i Kulturhus Kappelborgs store sal.

Efter aftenens nytårskoncert var der anrettet et imponerende taffel for kong Erik af Pommern, hans følge og for skagboerne.

Her var scenen sat til et stemningsfuldt festmåltid i stearinlysenes skær, som det ville have set ud ved hoffet i 1413 med borddækning, vægpaneler, og menu som i middelalderen.

2013 står i købstadsjubilæets tegn, og det bliver fejret med et væld af arrangementer, som Foreningen Skagen Købstadsjubilæum 2013 står for.

På foreningens hjemmeside skagen2013.dk kan du se hele festprogrammet og finde spændende historier og billeder fra købstaden Skagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip