På denne dag - 15. april

På denne dato skete der blandt andet dette:

1683
Kong Christian 5. underskriver Danske Lov, hvorved der for første gang skabes retsenhed inden for det danske rige. Loven vækker stor opsigt i udlandet med sin nytænkning om, at straffens vigtigste formål er at afskrække og forebygge, ikke at søge hævn.

1955
McDonald's burgerkæden grundlægges af Ray A. Kroc i Des Plaines ved Chicago i USA med udgangspunkt i et koncept, baseret på fast food leveret fra drive-in restauranter. Ved udgangen af 1995 havde McDonald's åbnet over 18.000 restauranter i 89 lande og ved 50-års jubilæet i 2005 mere end 30.000 restauranter i 119 lande.

1989
På Hillsborough stadion i Sheffield i England bliver 94 tilskuere mast ihjel, da der opstår panik på det overfyldte stadion under en pokal-semifinale i fodbold mellem Nottingham Forrest og Liverpool.

1945
Britiske tropper befrier Bergen-Belsen koncentrationslejren i Nordtyskland og finder tusinder af rådnende lig samt tusinder af syge og sultende fanger. Fangerne led af tyfus og tuberkulose på grund af dårlig vandforsyning. Flere end 30.000 var døde i månederne forud, de fleste af sult.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip