På et døgn er 1000 udlændinge kommet til Sønderjylland

Skrevet af admin

11/09/2015

Dagens topnyheder

Der bliver ved med at strømme udlændinge over grænserne til Danmark. I løbet af det seneste døgn har Syd- og Sønderjyllands Politi antruffet 1014 rejsende udlændinge.

Det er dog kun et fåtal af dem, som har valgt at søge om asyl i Danmark. Ud af de godt tusinde personer har 18 bedt om asyl.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I løbet af fredag fra klokken 06.30 til klokken 18.00 er politiet stødt på 688 rejsende udlændinge, hvoraf seks personer har valgt at søge om asyl i Danmark.

Siden torsdag aften klokken 18.30 til fredag morgen klokken 06.30 antraf politiet 326. I den gruppe valgte 12 personer at søge om asyl i Danmark.

Der var ingen af dem, som ønskede humanitær bistand, skriver politiet.

Den seneste uge har flere tusinde flygtninge og migranter krydset de dansk-tyske grænser.

Siden søndag er omkring 3200 personer kommet til Danmark. I samme periode har 668 personer søgt om asyl, viser tal fra Udlændingestyrelsen.

Resten formodes at være rejst videre mod Sverige og de øvrige nordiske lande.

Så sent som fredag eftermiddag rejste flere migranter og flygtninge over Øresund til Sverige med tog.

Fredag eftermiddag ankom et tog fra Tyskland med hundredvis af flygtninge og migranter til Hovedbanegården i København. Politiet var ikke til stede, og de fleste mennesker rejste videre til Sverige.

De personer, der har dog valgt at søge om asyl i Danmark, kommer hovedsageligt fra Syrien, Afghanistan og Irak - nemlig 70 procent.

Politiet har fra søndag middag til torsdag morgen registreret 480 asylansøgere. Af dem er 166 syrere, 95 er afghanere og 81 er irakere. Det viser tal fra Udlændingestyrelsen.

Nationaliteten for resten af de 668 asylansøgere har politiet ikke registreret endnu.

/ritzau/