På farten: Du bør sikre familien bedre på bilferier

Skal du på bilferie i efterårsferien eller skal du bare ud at køre en tur med familien? Så er der god grund til at sætte sig ind i, hvordan man bedst muligt sikrer sig mod uheld.

Sidste år modtog assistanceorganisationen SOS Internationals alarmcentral 2.000 opkald alene i uge 42, som er skolernes efterårsferie, og mange af dem kom fra børnefamilier på ferie i udlandet.

»De skader, vi oplever, er meget typisk de samme som i den nu overståede sommersæson – turistmave, øreproblemer for de små i poolen og naturligvis skader i forbindelse med biluheld, eftersom der er flere biler på vejene i denne periode,« siger Dan Petersen, manager på SOS Internationals alarmcentral i København. ?En undersøgelse baseret på mere end 1.000 personer foretaget af YouGov for Børneulykkesfonden viser, at otte procent af danske forældre ikke fastspænder deres børn, når de kører bil, og at hele 52 procent er i tvivl om, hvordan man monterer en autostol korrekt. Det har fået Børneulykkesfonden til i samarbejde med SOS International at udarbejde en liste med gode råd til at undgå de mest hyppige problemer.

Et af rådene er, at alle børn skal sidde i en autostol, der passer til højde og vægt, og de må ikke ligge ned og sove i bilen, selvom det kan være bekvemt. De større børn og voksne i bilen skal have en skråsele på, selvom det kan være irriterende. Det er ikke nok at have den placeret under armen, da det er ulovligt kan skade flere organer ved et sammenstød.

Et andet råd på huskelisten er, at man skal huske at tjekke bilens væskeniveau inden afrejse, og man kan spare sig selv for mange kvaler, hvis både bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske tjekkes, ligesom også oliestanden gerne skal kontrolleres både før og under ferien.

Huskelisten opfordrer også til, at man kontrollerer om lygter og dørlåse virker, og særligt låsen i bagagerummet er vigtig, da de fleste tyverier sker herfra. Selvom bagagerummet på bilferier ofte er fyldt med oppakning, anbefales det, at man gør plads til en advarselstrekant, en donkraft, en hjulnøgle, en førstehjælpspude og en ildslukker, da man på den måde er godt udrustet til at klare små problemer selv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip