På jagt efter 45 mio. kr.

Det er det helt store spørgsmål, efter Bjarne Riis i går meddelte, at han har standset forhandlingerne om en forlængelse med sin ene storsponsor Tinkoff Bank. For mens Riis slog fast, at det er ham, der har lukket en videre dialog med den russiske bank, har Tinkoff Banks excentriske ejer, Oleg Tinkov, en anden opfattelse af tingene.

»Jeg fortalte Riis for to uger siden, at vi ikke fortsætter samarbejdet,« skrev Oleg Tinkov på Twitter, som er hans favoritmedie til at komme med udtalelser.

Uanset hvem der i virkeligheden trak stikket, er der ingen tvivl om, at samarbejdet for begge parter har været utilfredsstillende. Det fortæller kilder med indsigt i Saxo-Tinkoffs lejr. For Oleg Tinkovs vedkommende har han været utilfreds med holdets største stjerne, Alberto Contador, som han endda offentligt svinede til først på ugen - igen på Twitter.

»Hans løn matcher ikke hans indsats. For rig og ikke sulten nok. Det er min mening, og den har jeg ret til. Han skal arbejde hårdere,« skrev Tinkov.

Ønskede russiske ryttere

Han ytrede derudover stor utilfredshed med, at Contadors resultater slet ikke matchede lønnen, som han hævder er seks gange så meget, som Tour de France-vinder Chris Froome hæver årligt. Tinkov har desuden i dialogen med Riis ønsket at signe flere russiske ryttere for at promovere holdet bedre i Rusland, hvor hans kreditkort-koncern holder til.

Riis har på den anden side været utilfreds med den måde, som den russiske milliardær har blandet sig i det sportslige og hans til tider upassende tweets om alt fra damer, alkohol og ikke mindst sin mening uden filter om Saxo-Tinkoff-holdet. Men de 6 mio. euro (ca. 45 mio. kr.) har fået Riis til at lukke ørerne for en hel del fra Tinkovs side. Noget tyder på, at nok blev nok for Riis, da kravene fra Tinkov begyndte at løbe op. Oleg Tinkov meddelte samtidig i går, at han selv planlægger et cykelhold, som skal etablere sig i toppen over de næste fem år, og det kan også spille en rolle for bruddet.Selv om Bjarne Riis nu er kommet af med en af de personager, der ikke altid har gjort så meget godt for holdets image, så er han faktisk i væsentligt større problemer uden Tinkoff Banks penge for 2014. Det kan tvinge holdejeren til at skære væsentligt i budgettet, medmindre han får held til at lukke en aftale med ny sponsor, der vil dele ejerskabet af holdet med Saxo Bank.

Alternativt kan Bjarne Riis overtale Saxo Bank til at betale lidt mere i det kommende år, mod at de står som eneejer af cykelholdet. Men Saxo Bank foretrækker at dele sponsoratet for at opretholde det relativt høje sportslige budget, da banken ikke selv vil lukke hullet efter Tinkoff Bank.

»Det ikke er rart at miste omkring 6-7 mio. euro på budgettet. Det kan et professionelt cykelhold tydeligt mærke. Så medmindre de finder en ny co-sponsor hurtigt, er det meget alvorligt,« siger cykelkommentator på Eurosport, Thomas Bay.

Dagens Gossip