På landet vil de have fast rente

Ikke kun dialekten varierer hen over landet. Boligejere i landets nordligste egne har det også bedre med en fast rente frem for en rente, der kan variere fra år til år.

Det viser et udtræk af data fra Totalkredit fordelt på arten af realkreditlån og geografi. Data fra de i alt 500.000 lån viser, at 41 procent af nordjyderne har valgt et fastforrentet lån, mens kun 29 procent af de københavnske boligejere har truffet et tilsvarende valg.

For boligejerne fra både Midtjylland, Syddanmark og Sjælland gælder det, at 35 % af dem har valgt et fastforrentet lån, viser tallene.

»Nordjylland og hovedstaden udgør yderpunkterne, hvis man ser på, hvilke låntyper der er de mest populære. Københavnerne er mere risikovillige og vælger i højere grad de billige tilpasningslån med risiko for rentestigning, mens flere nordjyder prioriterer at sove trygt om natten, velvidende at de har den samme faste rente de næste 30 år, og måske på et tidspunkt har mulighed for en konverteringsgevinst,« siger direktør i Totalkredit, Troels Bülow-Olsen.

De fleste danske boligejere har lån med variabel rente, men billedet er ved at ændre sig til stigende interesse for de fastforrentede lån.

«2013 har indtil videre budt på en stor efterspørgsel efter fastforrentede lån. I gennemsnit har mere end hver anden boligejer valgt at søge mod større sikkerhed i form af en fast rente de næste 30 år, hvor det i 2011 var knap hver tredje. Selv om det uhyre lave renteniveau på tilpasningslån kan give mere luft i økonomien lige nu og her, så når et flertal af danskere altså i dag frem til en konklusion om, at det i længden er bedre at undgå eventuelle ubehagelige rentestigninger,,« siger Troels Bülow-Olsen.

Lige nu er renten på 30-årige fastforrentede lån på 3 procent. Men kursen på de bagvedliggende obligationer har i nogle uger flirtet med kurs 100, som lukker for yderligere udstedelse. Det vil åbne muligheden for at åben nye serier med en pålydende rente på 2,5 procent, hvilket vil være endnu et historisk lavpunkt i boligrenternes historie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip