På med lygterne - cyklister jages denne uge

Hold for rødt lys, selvom der ikke er andre, ræk hånden ud, og få sat de rigtige lygter på.

Politiet lurer nemlig bag mure og buske denne uge for at fange uartige cyklister i hele landet.

- Kontrollen handler om, at vi selvfølgelig vil kigge cyklisterne i kortene, om de overholder reglerne. Både der hvor de kører, om de stopper for rødt lys, om de kører på fortovet, om de kører to på cyklen, og om de kører med lys, siger vicepolitiinspektør John G. Christensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den sang stemmer man med på i Sydøstjylland:

- Det, vi typisk ser, er lygtefejl, og cyklister der ikke overholder reglerne om rødt lys og anden vigepligt, siger vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen fra færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi.

I Syd- og Sønderjyllands Politis færdelsafdeling har Kenneth Benfeldt dog set, at lygteproblemet er blevet mindre den seneste tid.

- Det, vi vil have mest fokus på, er cyklisternes adfærd generelt. Er der nogen, som er to på en cykel, er der nogen, der kører mod færdselsretningen, kører på fortovet eller lignende, fortæller Benfeldt.

Udover at enkelte cyklister må have pengepungen frem og betale for deres trafikforseelser, er der også et større formål med den landsdækkende kontrol.

- Vi forventer selvfølgelig, at vi helt generelt kan få noget fokus på det, så vi kan højne trafiksikkerheden for cyklister i Danmark, siger Sydøstjyllands Frits Kjeldsen.

- Håbet er, at vi ved at få budskabet ud kan være præventive og sikre, at den brede del af befolkningen husker at rette ind og gøre de rigtige ting, siger Kenneth Benfeldt fra Syd- og Sønderjylland.

I alle politikredsene er man opsat på at få implementeret de nye lygteregler fuldstændigt. I november trådte langt skrappere regler i kraft for monteringen af cykellygter.

- Op til de her regler blev indført var der en masse oplysningskampagner. Og vi kan se, der er mange, som har taget det til sig. Men der er jo stadig nogen, som trænger til at få de rigtige lygter på, siger John G. Christensen.

Selvom reglerne er nye, kommer der ikke til at være nogen nåde for cyklister, der "har glemt dem" eller "ikke kender til reglerne".

- Nu har reglerne været i gang så længe, så man kan ikke regne med at slippe med en påtale. Man kan lige så godt komme hen og få købt de rigtige lygter, understreger Christensen.

Og kollegaen i Sydøstjylland er rørende enig.

- Der er ikke noget, der fritager for, at man ikke kan få en bøde i disse sager. Men vi laver selvfølgelig altid en konkret vurdering i den enkelte sag, understreger Frits Kjeldsen.

Alle politikredse er på gaderne i cykelkontrol fra 25. februar til 1. marts.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip