Pårørende får erstatning efter 1813-koks

Skrevet af admin

13/06/2016

Dagens topnyheder

Pårørende får nu tilkendt erstatning i sager, der omhandler akuttelefonerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det handler om forsinket diagnostik og behandling, der i tre tilfælde har ført til, at patienterne afgik ved døden, oplyser Charlotte Wamberg, kommunikationschef i Patienterstatningen, til avisen.

Det drejer sig i alt om seks sager, hvor der er blevet givet erstatning. Fem af dem udspringer af 1813-ordningen i Region Hovedstaden, mens den sidste kommer fra Region Sjælland.

Ifølge Ekstra Bladet kommer to dødsfald fra Region Hovedstaden, mens det tredje skete i Region Sjælland.

Ekstra Bladet skriver, at der er blevet tilkendt erstatning for 1,6 millioner kroner i fem af de seks sager. Hvordan beløbene fordeler sig, skriver avisen ikke.

Charlotte Wamberg fra Patienterstatningen vil over for Ekstra Bladet ikke uddybe de nærmere detaljer i sagerne, eller hvorfor de pårørende har fået tilkendt erstatning.

Den omstridte akuttelefon 1813 så dagens lys 1. januar 2014 og er jævnligt blevet udsat for kritik for blandt andet lange ventetider.

I sidste uge var Karen-Inger Bast, der er direktør i Patienterstatningen, ude at sige i Berlingske, at tallet for erstatningssager burde være endnu højere, når det handler om deciderede lægefejl.

- Vi kan se, at vi ikke får nær så mange anmeldelser ind hos os, som vi burde, sagde hun til avisen.

/ritzau/