Påsat brand hærger DHG's klubhus i Odense

Brandteknikere fra Fyns Politi undersøger mandag et brandskadet klubhus på Solbakken i det sydlige Odense for spor, som måske kan føre til en gerningsmand, der har sat ild på.

Det siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi, til Ritzau.

Branden i klubhuset ligner tidligere brande i området. Derfor vil brandtomten blive grundigt undersøgt for spor, der kan kæde branden sammen med de andre brande, som i den senere tid har sat grå hår i hovedet på Fyns Politis efterforskere.

- Vores efterforskning i dag koncentrerer sig om at sikre spor. Vores kriminalteknikere vil gennemgå brandstedet, og så vil vi se, hvad vi har fra de andre efterforskninger for at se, om vi nærmer os en gerningsmand, siger Henrik Justesen.

Ilden i klubhuset, som tilhører Dalum-Hjallese Gymnastikforening, bedre kendt som DHG, udbrød søndag aften.

Huset brændte ikke helt ned, men ilden har forårsaget omfattende skader.

Brandstedet er afspærret, mens de tekniske undersøgelser foregår.

Ifølge Henrik Justesen kan det ikke udelukkes, at der er en sammenhæng med de tidligere brande på grund af fremgangsmåden.

- Der er brugt samme fremgangsmåde som ved de andre brande. Der er sat ild til en rullecontainer ved jorden, så ilden har bredt sig op ad bygningen og fået fat i tagryggen, siger Henrik Justesen.

I oktober gik det ud over en Let-køb-forretning på Ranunkelvænget i Dyrup. Tidligere har pyromanbrandene hærget Restaurant Carlslund, Odense Roklub, Dalum Skytteforening, en spejderhytte i Fruens Bøge samt OB's klubhus.

Efter branden på Ranunkelvænget meldte politiet ud, at der i forbindelse med flere af brandene var observeret en knallert.

Det affødte en stribe henvendelser fra offentligheden, men ingen af dem førte til nogen form for gennembrud i efterforskningen.

Der er endnu ikke kommet henvendelser fra offentligheden om branden i DHG-klubhuset.

/ritzau/

Dagens Gossip