Pædagog advarer: Det er på tide, at alle i omsorgsvæsenet råber op

Signe Jespersen er pædagog og har skrevet et ærligt indlæg i Politiken om, hvordan det står til i det danske omsorgsvæsen.

Indlægget er rettet mod hendes kollegaer i det danske omsorgsvæsen - sygeplejersker, pædagoger, hjemmehjælpere, lærere osv., som uddanner og passer på samfundets borgere. 

Hun mener ikke, at man i hendes branche længere kan stå inde for den måde, tingene fungerer på:

- Jeg har heller ikke længere lyst til at dække over en virkelighed, som jeg ikke kan stå inde for. Så jeg har besluttet mig for også at sige sandheden om, hvad det betyder for både min og børnenes hverdag, at vi er blevet færre ansatte til at løse kerneopgaven, alt imens der bliver brugt flere og flere penge på administration, konsulentarbejde, byggeri og ledelse, skriver hun således i Politiken.

Hun har en kollega, der er begyndt at sige direkte til forældrene, at der i dag ikke var tid til sprogstimulering eller at dække basale behov. Det er modigt gjort, og derfor vil Signe Jespersen også begynde at sige sandheden, for som hun skriver, så er hun og alle andre, der arbejder i omsorgsvæsenet ikke alene om at se problemerne dagligt.

- Jeg ved dog ikke, hvor modig jeg er, når jeg står der alene over for forældre, som gerne vil høre dagens gode historie om deres børn. Så jeg håber ikke, at jeg gør det alene?, spørger hun åbent i indlægget, som du kan læse i fuld længde her.

Hvis du vil have sat fokus på den hverdag, du oplever i dit job i omsorgsvæsenet, så skriv gerne til [email protected].
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip