Pædagog: Næste gang du åbner munden skal det være for at sige tak

Det er på tide, at folk siger tak til pædagoger for deres kæmpe arbejde i stedet for at sige, de klynker.

Det mener pædagogen Rikke Smedegaard Hansen, som har skrevet et debatindlæg på Vores Virkelighed

Dagens.dk har fået lov til at bringe indlægget. Læs det nedenfor.

Det her indlæg er til jer, som er trætte af lærere og pædagoger der lader sig interviewe til medierne eller skriver indlæg til aviserne.

Det har altid været helt almindeligt at se ned på pædagoger. Kan man ikke blive andet, så kan man altid blive pædagog. Efter reformen blev tvunget igennem fik gud og hver mand pludselig også en negativ indstilling lærerfaget.

Min oplevelse er, at når mennesker ser ned på vores faggrupper, så løfter vi hinanden op. For vi ved, alle burde beundre vores arbejde. Nu skal jeg fortælle jer hvorfor.

Både lærere og pædagoger bliver bedt om at tage sig sammen, komme videre og erkende at alle må spare og løbe hurtigere: “Sådan er det jo”, “Vær nu professionel” og “Kan I ikke li´ lugten i bageriet, så kan I jo finde jer noget andet at lave”. Og “Hvis I vil holde 6. ferieuge, men ikke vil dække hinandens timer, så må vi fyre en til næste år”.

Forestil dig lige det ansvar: Du har travlt i forvejen. Du mærker det sætter sig i kroppen. Du kan ikke sove om natten. Du bliver mere og mere trist. Efter arbejdstid falder du enten i søvn eller råber af dem, som du holder mest af. OG så får du besked på, at hvis du ikke lige anstrenger dig den tand mere, så kan du blive ansvarlig for at du selv, eller en kollega, ender i rækken af arbejdsløse.

Læs også: Dansk jordemor: - Endnu en vagt, hvor jeg tørrer sveden af panden og siger "pyha, det gik godt"

Til jer som mener, vi pædagoger og lærere klynker, og til jer som beder os fortælle succeshistorierne istedet, til jer har jeg to ting at sige:

1. Vi klynker ikke. Vi kritiserer de helt urimelige forhold, som man også byder jeres børn.

2. Husk lige på – når vi fortæller succeshistorierne, for det gør vi faktisk – at bag enhver succes i børnehaven eller i folkeskolen står der en pædagog eller en lærer som har knoklet, givet af sig selv, taget den ekstra tørn, gået den ekstra mil, brugt sin faglighed og sin personlighed – så andres børn (måske endda dit eget barn) kan vokse, lære og blomstre.

Vi burde ophøjes af jer. Ikke nedgøres.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip