Pædagoger frygter forhaling i faglig strid

Men Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL) frygter, at kommunerne vil forhale en afgørelse af spørgsmålet til efter lockouten.

BUPL har siden lockoutens ikrafttræden modtaget henvendelser fra medlemmer fra 21 kommuner, hvor pædagogerne er blevet sat til at føre tilsyn med klasser, hvor lærerne er fraværende, fordi de er lockoutet.

»Det er helt urimeligt, at pædagoger bliver brugt til at dække over den konflikt, KL (Kommunernes Landsforening, red.) har sat i gang. Kommunerne tvinger pædagoger til at tage sig af de børn, der ikke får undervisning. Men pædagogerne hverken kan eller vil være dem, der redder kastanjerne ud af ilden for KL,« siger BUPLs formand, Henning Pedersen, i en skriftlig kommentar.

Det er pædagoger fra skolernes SFOer, der bliver bedt om at føre tilsyn med hele eller dele af klasserne. Ifølge BUPL skal pædagoger ikke overtage ansvaret for hele skoleklasser, når de normalt plejer at dele ansvaret med en lærer.

Arbejdsretten skal tage stilling til, om BUPL har ret i, at antallet af elever i sådanne situationer skal reduceres, om alle eleverne skal sendes hjem, eller om pædagogerne godt kan have ansvaret for hele klasser, sådan som KL mener.

Arbejdsretten er hasteindkaldt, og første retsmøde er torsdag eftermiddag. Det er uvist, hvor hurtig en afgørelse kan træffes. BUPL har dog kommunerne mistænkt for at søge at trække sagen i langdrag. Det kan ifølge BUPL ske ved, at kommunerne vil kræve, at en faglig voldgift skal tage stilling til spørgsmålet. Det vil ifølge BUPL betyde, at der kan gå op til et halvt år, inden der falder en afgørelse.

Det var torsdag formiddag ikke muligt at få en kommentar fra KL til sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip