Pædagoger kalder reform »uambitiøs«

»Det er ikke så meget en reform, som vi kunne ønske os. Det er mere småjusteringer, der ikke altid trækker i den rigtige retning,« siger BUPL-formand Henning Pedersen.

»Jeg har bemærket, at regeringen har haft ret store ambitioner på vegne af pædagoger og pædagoguddannelsen, og derfor havde vi forventet noget mere ambitiøst. Jeg synes ikke, det er særlig ambitiøst,« siger han.

Henning Pedersen mener, der mangler perspektiv i det, politikerne har aftalt.

»Det allerstørste problem ved uddannelsen er, at en stor del af praktikken er arbejdspraktik, hvor de pædagogstuderende modtager løn og indgår som en del af arbejdsplanen i institutionen. Det vil sige, at de er mere en arbejdskraft, end de er under uddannelse. Vi havde håbet, at man med denne reform havde minimeret arbejdspraktikken,« siger han.

Aftalepartierne mener, at pædagogstuderende fremover skal vælge mellem tre specialiseringsspor. Der bliver tale om småbørnspædagogik for de 0-5-årige, skole- og fritidspædagogik for de 6-18-årige og social- og specialpædagogik for personer med særlige behov.

»Vi har ønsket, at der blev mulighed for specialisering, men vi er ikke særlig begejstrede for den måde, man foreslår det på. At opdele i aldersgrupper er en meget firkantet måde at gøre det på - en måde, der ikke svarer til, hvordan arbejdsmarkedet ser ud,« siger Henning Pedersen og uddyber:

»Vi havde hellere set en mere tværgående mulighed for fordybelse og specialisering på flere forskellige måder end bare de tre aldersgrupper,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip