Pædagoger: Kysseforbud kan være fint i nogle institutioner

Skal lille Emil have et trøstende kys på panden, hvis han falder og slår sig i børnehaven? Eller skal lille Sofie have et kys på kinden, når hun har 40 i feber?

Pædagogernes fagforening, Bupl, har ikke retningslinjer for, om pædagoger skal kysse børn i institutionerne. Det må den enkelte institution diskutere og afgøre, mener faglig sekretær Mette Aagaard Larsen, der er medlem af Bupls forretningsudvalg:

- Der er rigtig mange, der har rigtig mange meninger om, hvorvidt man må kysse børn – og hvor man må kysse dem, og hvornår man må kysse dem.

- Derfor stiller det både pædagoger, børn og forældre bedre, hvis man i den enkelte institution er enig om, hvordan man forholder sig til det.

Bupl har ikke noget overblik over, hvor mange institutioner der har skrevet en egentlig kyssepolitik ned. Mette Aagaard Larsens bud er, at det er et emne, der bliver diskuteret i alle institutioner.

Berlingske har været i kontakt med flere børnehaver, der har opsat kysseforbud. Og det kan være en god idé - hvis det vel at mærke bliver fulgt op af en strategi for, hvordan børnene undgår at føle sig afvist af pædagogerne, påpeger Mette Aagaard Larsen:

- Hvis institutionen har forbud mod kys, så bliver man nødt til også at have diskussionen om, hvad pædagogerne så gør, hvis børnene kommer og søger kys hos pædagogerne, siger hun.

- Der skal man finde en fagligt velfunderet argumentation og holde fast i reglen, så man kan hjælpe børnene, så de ikke føler sig afvist.

/ritzau/

Dagens Gossip