Pædagogerne får baghjul

Tophistorie fra Fr.Borg Amts Avis distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus tophistorietjeneste (tidl. Citattjenesten) og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Nogle kommuner i landet kan mønstre over 70 procent pædagoger i børneinstitutionerne. Nordsjælland ligger kun lige omkring gennemsnittet mellem 50 og 60 procent med Allerød som den bedste kommune, og Hørsholm som den absolutte bundskraber. I sidstnævnte kommune var blot 45 procent af personalet uddannet pædagoger i 2014. Det viser en opgørelse, som Kommunernes og Regionernes analyseinstitut, KORA, har lavet for pædagogernes fagforening, BUPL. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.- Når vi ser på gennemsnittet, så synes jeg, at Nordsjælland burde ligge bedre. Kommunerne har de budgetmæssige rammer, som burde give dem mulighed for det, siger Lars Christensen, formand for BUPL Nordsjælland. Selvom pædagogmedhjælperne og andre personalegrupper er uundværlige for institutionerne, så kan de ikke kompensere for de manglende pædagoger, mener formanden. Det hænger sammen med, at børnene i dag bliver evalueret i et helt andet omfang end tidligere. - Derudover er der en hel anden fokus på indlæring. Det kalder på flere pædagoger med en anden faglighed, siger Lars Christensen.I Hørsholm Kommune mener udvalgsformanden, at det vigtigste er at have en god normering, selvom ikke alle er uddannede pædagoger.- I sidste ende handler det om kroner og øre på grund af besparelser. Medhjælpere er billigere end pædagoger, men selvfølgelig skal der stadig være en fornuftig andel pædagoger, siger Otto B. Christiansen (K), formand for børne- og skoleudvalget.

Redaktionel kontakt:

Redaktionen

tlf.:

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fr.Borg Amts Avis ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus tophistorietjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Dagens Gossip