Pædagogerne vil hellere have gode vilkår end fleksibilitet

Det er ikke de fleksible arbejdstider, der står højest på ønskelisten for landets pædagoger. De vil hellere have, at der ordentlige vilkår på deres arbejdspladser.

Det er reaktion fra pædagogernes faglige forening, Bupl, efter at Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), vil søsætte et nyt pilotprojekt, hvor ansatte skal genforhandle deres arbejdstid hvert år.

På den måde skal medarbejderne i højere grad bestemme, hvor meget og hvornår de arbejder.

Først skal prøves det af i en række pilotprojekter blandt kommunens hjemmehjælpere, sygeplejere og administrative medarbejdere, men målet er, at det spreder sig til andre ansatte i forvaltningen og videre til andre kommuner og statslige styrelser.

- Pædagogerne vil tage godt imod, at deres arbejdstid er til forhandling en gang om året.

- Problemet er bare, at helt op til 60 procent af pædagogerne arbejder på nedsat tid for at få enderne til at hænge sammen på arbejdspladserne efter mange nedskæringer, siger faglig sekretær i Bupl Lasse Bjerg.

Og selv om Nina Thomsen siger, at projektet ikke kun handler om at nedsætte arbejdstiden, men også om at øge arbejdstiden, så vil fleksibilitet ikke ændre på meget for pædagogerne.

- Før man kigger på det fleksible arbejdsliv, skal man først og fremmest se på de vilkår, som medarbejderne arbejder under. Som pædagog bliver man altså ikke mere glad af at gå klokken 14 i stedet for 14.30.

/ritzau/

Dagens Gossip