Pædagogers forberedelsestid kan udløse ekstraregning

Og det kan blive dyrt, skriver Jyllands-Posten.

Folkeskolereformen lægger op til at flytte tusinder af pædagoger fra skolefritidsordningerne (SFO) til undervisningstimer i skolen.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, kalder det amatøragtigt, at Kommunernes Landsforening (KL) ikke tog opgøret med pædagogernes fagforbund, BUPL, i samme ombæring som lærerne.

»BUPL afgiver ikke noget frivilligt, så det bliver dyrt, for eksempel i form af en lønkompensation. Det kunne KL formentlig have fået gratis via regeringsindgrebet,« siger Flemming Ibsen til Jyllands-Posten.

Hvis parterne ikke enes om en frivillig aftale, kan KL tidligst kræve ændringer ved næste overenskomstforhandling i 2015.

BUPL-formand Henning Pedersen er godt tilfreds med arbejdstidsaftalen, der gælder for 0.-3. klasse.

»Selvfølgelig er det noget værd, at vi på forhånd ved, at vi er sikret tid til forberedelse. Det vil vi ikke sådan lige opgive,« siger han.

Formanden for KLs løn- og personaleudvalg, Michael Ziegler (K), advarer pædagogerne mod at fastholde stive arbejdstidsregler, da det kan gøre det mere attraktivt for kommunerne at ansætte lærere end pædagoger til den understøttende undervisning.

Ifølge cheføkonom Jens Hauch fra tænketanken Kraka vil folkeskolereformen blive ledsaget af en ekstraregning på op til flere hundrede millioner kroner om året, hvis der skal indregnes forberedelsestid til pædagogerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip