Pædofil brite idømmes livsvarigt fængsel for sexovergreb

Den 30-årige brite Richard Huckle er mandag i London's Old Bailey blevet idømt fængsel på livstid for sexovergreb på 23 fattige børn fra Malaysia og Cambodia.

Retten bestemte, at Richard Huckle skal afsone mindst 23 år af straffen for at have misbrugt babyer og børn i alderen fra seks måneder til 11 år.

Ifølge dommer Peter Rook har Richard Huckle "næsten med sikkerhed ødelagt livet for sine ofre for altid", ligesom han har påført dem "alvorlig psykisk skade".

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig mener dommeren, at en af ​​de mest skærpende omstændigheder i sagen er, at Huckle målrettet og velovervejet er gået efter fattige børn og deres familier ved at forsøge at imponere dem med sin status som vesterlænding.

En kvindelig tilhører i retten råbte "selv 1000 dødsstraffe er for lidt til dig", da Huckle blev ført ud af lokalet.

Den pædofile Huckle har erkendt sig skyldig i 71 af 91 anklagepunkter om seksuelle forbrydelser mod børn - blandt andet voldtægt. Han begik overgrebene, da han udgav sig for at være frivillig i det kristne miljø i et slumkvarter i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Den 30-årige lagde fotos af overgrebene mod drenge og piger ud på en hjemmeside, som er svært tilgængelig, og som bliver brugt til kriminelle aktiviteter.

Under retssagen er det kommet frem, at den 30-årige over en periode på otte år målrettet forgreb sig på udsatte børn.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters pralede Huckle af sine forbrydelser på internettet og havde sågar skrevet en 60 sider lang vejledning til andre pædofile om, hvordan man misbruger børn.

- Fattige børn er helt klart meget lettere at forføre end vestlige middelklassebørn, har Huckle blandt andet skrevet i en chat på internettet.

Richard Huckle har allerede siddet fængslet i 488 dage, hvormed han kan se frem til mere end 23 år bag tremmer, før en prøveløsladelse kan komme på tale.

Da han blev anholdt i London-lufthavnen Gatwick i december 2014 på vej hjem til sine forældre i Kent, havde han over 20.000 sexbilleder af børn på sin krypterede computer.

Politiet har fundet en oversigt, hvor Huckle har skrevet detaljer om overgreb mod ikke mindre end 191 ofre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip