Pædofil eksbetjent kædes sammen ung mands død

Inden den 55-årige Jørgen Fledelius i onsdags blev idømt tre års fængsel for seksuelle krænkelser af ni teenage-drenge, havde ukendte gerningsmænd udøvet hærværk mod Retten i Næstved.

Graffiti, der kæder den dømte sammen med en hidtil ukendt 22-årig ung mand, som han efter sigende skal have begået seksuelle overgreb mod under en varetægtsfængsling tilbage i 1990 - hvorefter den 22-årige begik selvmord. En 50-årig medindsat fra dengang fortæller nu sin version af historien til Sjællandske.

- Drengen blev indsat for noget tyveri. Han havde det dårligt psykisk. Og arrestforvareren, der var en flink mand, syntes, det var synd for ham. Han fik derfor lov til at gå ude med gangmanden, forklarer den 50-årige, som ønsker at være anonym.

Gangmanden var en fange med lidt flere privilegier end andre fanger. I dette tilfælde var gangmanden den dømte sexbetjent, Jørgen Fledelius.

- På et tidspunkt er de to nede i linned-kælderen for at hente noget sengetøj, og da sker der noget. For at bruge drengens egne ord, så blev han bollet i røven.... og næste morgen har han hængt sig i ledningen til fjernsynet i sin celle, siger den 50-årige.

Ifølge den 50-årige undersøgte politiet aldrig, hvad der var gået forud for den unge mands selvmord.

Leder af lokalpolitiet i Næstved, Niels Denny Sørensen, tager Sjællandskes nye oplysninger om det påståede overgreb i Næstved Arresthus alvorligt. Og de vil indgå i efterforskningen af graffiti-hærværket mod retsbygningen.

- Sådan et overgreb forældes aldrig. Men efterforskningen gøres jo vanskelig af, at vi ikke har den unge mand til selv at forklare sig, erklærer Niels Denny Sørensen til avisen.

Dagens Gossip