Pædofil oldefar dømt for misbrug af otte børn

En 80-årig mand har torsdag ved Retten i Hjørring fået en behandlingsdom for seksuelle overgreb på otte børn, mens en 48-årig mand er idømt 30 dagbøder af 500 kroner for overtrædelse af våbenloven og besiddelse af børneporno.

Den psykiatriske behandling skal dels ske ved indlæggelse i et år og løbende behandling på ubestemt tid. Samtidig er den 80-årige mand, der i pressen er kendt som oldefar, også frataget retten til at omgås børn.

Både den 80-årige og den 48-årige på anklagebænken har hele tiden nægtet sig skyldige. De blev begge frifundet for voldtægt af en 12-årig pige, der er den 80-åriges papoldebarn.

Ofrene skal have mellem 8000 og 50.000 kroner i erstatning, lyder dommen fra Retten i Hjørring.

Ofrenes bistandsadvokat, Lis Sørensen, har tidligere under sagen krævet en samlet erstatning på to millioner kroner.

Anklager Peter Rask har krævet oldefaren idømt psykiatrisk behandling resten af den 80-åriges liv.

Politiet fik første gang nys om sagen i 2009, da man modtog en anmeldelse fra Brønderslev Kommune. Et af oldebørnene havde fortalt en pædagog om overgreb, begået af en anden tiltalt i sagen.

I første omgang var der angiveligt ikke stærke nok beviser til en politisag, og det var først i slutningen af 2011, at Nordjyllands Politi skred til anholdelse i sagen.

Efter anholdelsen kom det frem, at oldefaren på 80 år tilbage i 2007 fik en betinget dom på to års fængsel for pædofili. Fra dommen og frem til anholdelsen har den 80-årige ifølge tiltalen misbrugt tre børn igen.

Den første seksuelle krænkelse i den nye sag skete tilbage i 1991.

/ritzau/

 

Dagens Gossip