Pædofil oldefar dømt for misbrug af otte børn

En 80-årig mand har torsdag ved Retten i Hjørring fået en behandlingsdom for seksuelle overgreb på otte børn, mens en 48-årig mand er idømt 30 dagbøder af 500 kroner for overtrædelse af våbenloven og besiddelse af børneporno.

Den psykiatriske behandling skal dels ske ved indlæggelse i et år og løbende behandling på ubestemt tid. Samtidig er den 80-årige mand, der i pressen er kendt som oldefar, også frataget retten til at omgås børn.

Både den 80-årige og den 48-årige på anklagebænken har hele tiden nægtet sig skyldige. De blev begge frifundet for voldtægt af en 12-årig pige, der er den 80-åriges papoldebarn.

Ofrene skal have mellem 8000 og 50.000 kroner i erstatning, lyder dommen fra Retten i Hjørring.

Ofrenes bistandsadvokat, Lis Sørensen, har tidligere under sagen krævet en samlet erstatning på to millioner kroner.

Anklager Peter Rask har krævet oldefaren idømt psykiatrisk behandling resten af den 80-åriges liv.

Politiet fik første gang nys om sagen i 2009, da man modtog en anmeldelse fra Brønderslev Kommune. Et af oldebørnene havde fortalt en pædagog om overgreb, begået af en anden tiltalt i sagen.

I første omgang var der angiveligt ikke stærke nok beviser til en politisag, og det var først i slutningen af 2011, at Nordjyllands Politi skred til anholdelse i sagen.

Efter anholdelsen kom det frem, at oldefaren på 80 år tilbage i 2007 fik en betinget dom på to års fængsel for pædofili. Fra dommen og frem til anholdelsen har den 80-årige ifølge tiltalen misbrugt tre børn igen.

Den første seksuelle krænkelse i den nye sag skete tilbage i 1991.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip