Pædofilitiltalt: Det var råb om hjælp

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Den 48-årige mand, som er på anklagebænken i den store pædofilisag fra Randers, siger, at han godt var klar over, at det var forkert og ulovligt at krænke børn.

Det forklarer han fredag formiddag i Retten i Randers, der efter 17 retsdage er nået til punktet om den tiltaltes mentale tilstand.

- Det er forkert, det er jeg godt klar over. Men når man er i det miljø, så bekræfter man hele tiden hinanden i, at det ikke er så slemt, ovenikøbet helt i orden, i hvert fald visse ting. Det har jeg også været påvirket af, forklarer den tiltalte.

En mentalerklæring har beskrevet, at han er uden skyld, skam og empati i forhold til de børn, han har krænket. Men det er ikke det rigtige billede, lyder det fra den tiltalte.

Han har over for psykologerne, der har lavet erklæringen, erkendt, at han er pædofil.

Men det var råb om hjælp, forklarer den pædofilitiltalte, der fortryder, at han nogensinde har fået ordet pædofil over sine egne læber.

- Jeg ville gerne vise, at jeg erkender at have dette problem og ville have hjælp til dette. Det var, hvad jeg lagde i at sige, at jeg er pædofil, siger den tiltalte.

- Jeg synes jo ikke, det er sjovt at have den her drift. Det er ikke noget, jeg har valgt at have. Men jeg tænkte, at det måske kunne munde ud i, at de foreslog noget psykoterapi, siger den tiltalte.

Han forklarer, at han i perioder har været meget depressiv, og at han modtager medicin for det.

Den tiltalte, der er far til tre drenge, forklarer også, at han stort set var alene om at sørge for sønnernes opvækst og opdragelse.

- Jeg passede de tre børn. Moren deltog også i starten, men hun var ikke stabil og smuttede helt væk, da børnene ikke var ret gamle, forklarer den tiltalte, som tidligere har forklaret, at hans daværende kone havde et massivt alkoholforbrug.

Ægteskabet gik senere i opløsning, og det var herefter, at den tiltalte begyndte at interessere sig for pædofile netværk på internettet.

Den tiltalte erkender at have udsat fire børn for anden kønslig omgang end samleje og at have været i besiddelse af børnepornografiske billeder.

Men han bestrider, at han skulle have spillet en hovedrolle i to pædofile netværk, og at han tog til Rumænien med henblik på at købe et spædbarn, som han kunne misbruge seksuelt.

Sagen genoptages fredag eftermiddag med anklagerens procedure. Der ventes dom 4. marts.

/ritzau/