Pædofilitiltalt nægter køb af barn: Jeg gider ikke mere

Skrevet af admin

08/01/2016

Mest læste i dag

Den 48-årige mand fra Randers, der er tiltalt i den hidtil største sag om børneporno i dansk retshistorie, hævede et større pengebeløb forud for en omstridt tur til Rumænien.

Manden, der benævnes TL, er tiltalt for at have forsøgt at købe et spædbarn under en tur til Rumænien sammen med en hollandsk bekendt i sommeren 2010.

Kort før afrejsen til Rumænien hævede han cirka 19.000 kroner på sit dankort, og anklager Morten Rasmussen vil vide, hvad den tiltalte skulle bruge alle pengene til.

- Det kan jeg ikke huske. Om jeg så havde taget 30.000 kroner med, så er det ligegyldigt. Jeg har ikke været nede og gøre noget som helst for at købe en baby, siger TL.

Den tiltalte har tidligere sagt, at det var "fjolleri" og urealistisk pralesnak.

Og da han fredag bliver bedt om at gøre rede for, hvorfor han i løbet af to dage købte for 19.000 kroner forud for turen, er han ved at miste fatningen:

- Jeg er så træt af alt det vrøvl. Så gider jeg ikke mere. Jeg er så træt af den Rumæniens-tur. I pisker det op. Jeg gider ikke mere. Slut, siger den tiltalte, der ellers ikke hidtil har ladet temperamentet løbe af med sig.

Kort efter bløder han op og forklarer, at det var for at have ekstra penge på lommen:

- Er du klar over, hvor dyre sådan nogle sigøjnere er at være i nærheden af? De plukker en for alt, hvad du har, siger den tiltalte.

Anklageren mener dog, at den tiltalte havde en klar hensigt om at købe et barn og tage det med til Sverige med henblik på seksuelt misbrug.

Det baserer anklageren blandt andet på en chatsamtale, som politiet har opsnappet mellem to af den tiltaltes pædofilvenner.

Her taler en svensk og en australsk ven om den 48-åriges tur i Rumænien, og svenskeren med brugernavnet Nissehult fortæller, at danskeren under turen har fundet et hus med hjemløse rumænske børn.

Af chatsamtalen fremgår det, at den tiltaltes plan er at udnytte disse børn seksuelt.

Retsmødet fortsætter fredag over middag.

/ritzau/