Pæn børsdebut for plagede Lauritz.com

Onsdag kunne online-auktionshuset Lauritz.com slutte sin første dag som børsnoteret selskab med en stigning på otte procent. Det skete på børsen i Stockholm.

Noteringen var andet forsøg for Lauritz.com, der i sidste øjeblik tidligere på måneden måtte aflyse en tidligere planlagt notering.

Med stigningen lukkede auktionshusets aktier i 16,2 svenske kroner efter at være blevet noteret til 15 svenske kroner. Dermed er Lauritz.com omkring 525 millioner danske kroner værd ifølge Ritzau Finans.

Lauritz.com skulle oprindeligt være blevet børsnoteret den 9. juni, men blot minutter før noteringen blev den stoppet.

- Af tekniske årsager er første handelsdag blevet udskudt. Yderligere meddelelse følger så hurtigt som muligt, lød det fra selskabet.

En periode med total uvished fulgte, hvor det forlød, at myndighederne eller børsen skulle have stoppet noteringen.

Men det viste sig at være Lauritz.com selv, der havde trukket i nødbremsen.

Det skete, da der ikke havde været interesse nok for aktien i selskabet. Derfor måtte prisen på aktierne sænkes fra 19-21 svenske kroner til altså 15 svenske kroner.

Forløbet udløste stor kritik af Lauritz.com. Jyllands-Postens netmedie finans.dk skrev blandt andet, at danske pensionskasser helt havde fravalgt at investere i selskabet.

Lauritz.com startede med onlineauktioner i 1999, hvor omsætningen var på 20 millioner kroner for hele selskabet. I 2014 var omsætningen på godt en milliard kroner.

I 2014 købte auktionshuset markant op, da man købte den førende svenske konkurrent, Stockholms Auktionsverk.

Lauritz.com har i dag en stor onlineforretning og 26 auktionshuse - fordelt med 13 i Danmark, otte i Sverige, tre i Tyskland, et i Norge og et i Belgien.

/ritzau/

Dagens Gossip