Pakistan: Droner har dræbt mindst 400 civile

Skrevet af admin

19/10/2013

Dagens topnyheder

USA's regering bør informere offentligheden mere om militærets brug af droner og antallet af civile ofre for angrebene med de førerløse fly.

Opfordringen kommer fra den britiske jurist Ben Emmerson, der på vegne af FN har besøgt de lande, hvor angrebene finder sted. Hans konklusioner er samlet i en rapport, som FN har offentliggjort fredag. Det skriver BBC.

Udenrigsministeriet i Pakistan vurderer ifølge FN-observatøren, at mindst 400 civile er blevet dræbt i angrebene siden 2004.

De har registreret 330 angreb med amerikanske droner i de klandominerede områder tæt på Afghanistan. Totalt er omkring 2200 personer blevet dræbt under de sidste 10 års droneangreb, lyder det.

Embedsfolk antydede, at antallet af dødsofre sandsynligvis er højere, fortæller Emmerson ifølge BBC.

De fleste angreb med de ubemandede fly står USA for, men Israel og Storbritannien har også anvendt droner.

Emmerson skriver i sin rapport, at det er uacceptabelt, at USA tilbageholder oplysninger om de civile tab fra angrebene med den begrundelse, at det er et nationalt sikkerhedsspørgsmål.

FN-observatøren vurderer - på baggrund af samtaler med amerikanske embedsfolk - at efterretningstjenesten CIA's engagement i droneangrebene gør det næsten umuligt at få USA til at fremlægge oplysninger.

/ritzau/