Pakistan: Fredsforhandlinger med Taliban må ikke dø

Pakistan ønsker ikke, at et amerikansk droneangreb, der har dræbt Talibans øverste leder i landet, skal afspore fredsforhandlinger med de islamistiske oprørere.

Det siger den pakistanske informationsminister, Pervez Rasheed.

Tre embedsmænd skulle lørdag have haft det første møde med Taliban-repræsentanter, efter premierminister Nawaz Sharif har fået parlamentets opbakning til at tage kontakt til de islamistiske oprørere.

Men mødet bliver ikke til noget.

- Man kan sige, at dette droneangreb ramte fredsforhandlingerne, men vi vil ikke lade fredsforhandlingerne dø, siger Rasheed.

Den 34-årige leder for Taliban i Pakistan, Hakimullah Mehsud, døde fredag, da hans tilholdssted blev ramt af raketter fra et ubemandet amerikansk fly.

Selv om de sidste 10 års kampe mellem den pakistanske regeringshær og de islamistiske oprørere har kostet op mod 50.000 mennesker livet, så forpligter regeringen sig til at finde en fredelig løsning, understreger Rasheed.

- Så jeg er sikker på, at den anden part vil vise den samme ånd, som vi har vist, siger ministeren.

Lederne for de forskellige fraktioner i Taliban var lørdag samlet for at finde en afløser for Mehsud. Sikkerhedskilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at valget er faldet på Talibans næstkommanderende, Khan Said.

Oppositionspolitikeren Imran Khan, der er tidligere cricketstjerne, betegner det amerikanske droneangreb på Mehsud som "sabotage" mod freden.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip