Pakistanere brænder fabrik efter mistanke om blasfemi

Flere hundrede vrede pakistanere har protesteret mod en mand, der beskyldes for at have krænket muslimernes hellige bog koranen.

De mange mennesker omringede fredag aften den fabrik, hvor manden arbejder i byen Jehlum i Punjab. Så stak de ild på fabrikken, der arbejder med spånplader.

- Episoden fandt sted, efter at vi havde anholdt sikkerhedschefen på fabrikken. Der var blevet klaget over, at han havde beordret afbrænding af koraner, siger Adnan Malik, en højtstående politimand i området.

Ifølge politiet tilhører den anholdte ahmadi-sekten. Det er en gruppe, som Pakistans regering har erklæret for ikkemuslimer, fordi dens tilhængere tror på en profet, som er født senere end muslimernes profet Muhammed.

Ahmadierne udsættes jævnligt for diskrimination og voldelige overfald.

Lørdag har der også været aktioner mod tilhængere af sekten. I byen Kala Gujran nær Jehlum er der afbrændt adskillige boliger, der tilhører ahmadier, ligesom en ahmadi-moské er brændt.

Der er sendt militære styrker til området for at få situationen under kontrol.

Distriktets politichef, Mujahud Afsar, siger, at myndighederne forsøger at forhandle med lokalsamfundene for at berolige gemytterne.

I 2014 blev 11 ahmadier myrdet på grund af deres tro, og myndighederne har ikke fundet gerningsmændene, skriver AFP, som henviser til en rapport om problemerne fra april i år.

Blasfemi er et meget følsomt emne i Pakistan, som er en islamisk republik med omkring 200 millioner indbyggere.

Påstande, der ikke nødvendigvis er bevist, om blasfemi fører ofte til, at folk samles i vrede og begår vold og hængninger.

Kritikere, herunder europæiske regeringer, mener, at blasfemilovgivningen i Pakistan ofte bruges til at afgøre tvister, som ikke nødvendigvis har religiøst afsæt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip