Pakistans Musharraf indlagt før retsmøde

Pakistans tidligere militære leder Pervez Musharraf er torsdag blevet hasteindlagt med "hjerteproblemer", netop som han skulle have deltaget i et retsmøde i en retssag, hvor han er anklaget for forræderi.

Den 70-årige eksgeneral var blevet beordret til at møde op i retten, efter at han var udeblevet fra to andre sessioner på grund af usikkerhed om bevogtningen af retssalen. Der er tidligere blevet fundet sprængstof meget tæt ved domhuset i Islamabad.

Musharrafs forsvarere udvandrede fra en høring i retssagen torsdag, efter at de havde klaget over at være blevet udsat for trusler og chikane.

En af advokaterne, Anwar Mansoor Khan, sagde, at han havde modtaget flere trusler og ikke var i stand til at sove om natten før høringen.

- Fra klokken et om natten til klokken fem om morgenen hamrede nogen løs på min dør og ringede med ringeklokken, sagde Khan i retten.

Pakistans tidligere militærleder og statsoverhoved står anklaget for forræderi i forbindelse med indførelsen af undtagelseslove i 2007.

Ekspræsidenten har forgæves forsøgt at få sagen erklæret ugyldig som politisk motiveret. Han skulle også være mødt frem i retten i Islamabad tirsdag.

Mens domstolen var i gang med forberedelserne til det indledende retsmøde, meldte politiet, at der var fundet fem kilo sprængstof, en detonator og to pistoler tæt på den rute, Musharraf skulle have taget til domstolen.

Musharrafs advokat meddelte derefter, at ekspræsidenten ikke ville møde frem til høringen på grund af sikkerhedssituationen.

Musharraf tog magten i Pakistan ved et militært kup i 1999 og ledede landet til 2008. Han er i forvejen anklaget i en sag i forbindelse med drabet på den tidligere premierminister Benazir Bhutto i 2007.

I november 2007 indførte Musharraf undtagelsestilstand og suspenderede både forfatningen og parlamentet.

Samtidig afskedigede han højtstående dommere, som sagde, at hans handlinger var i strid med forfatningen.

Eksgeneralen blev idømt husarrest i april efter at være vendt hjem fra eksil.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip