Pakistans Musharraf nægter mord på Benazir Bhutto

Men hærchefen, som tog magten i landet i 1999 ved et kup, nægtede sig skyldig i tiltalerne, fortæller en advokat fra Musharrafs forsvarshold.

»Disse anklager er grundløse. Vi er ikke bange for sagen. Vi vil følge juridiske procedurer i retten,« siger advokaten Syeda Afshan Adil til AFP.

Ved tirsdagens høring i byen Rawalpindi blev tre anklager om mord, sammensværgelse om at myrde og facilitering af mord læst op for 69-årige Musharraf, efter han ankom til retten under høj sikkerhed.

At anklage en tidligere militærchef er et hidtil uset skridt i landet, som i mere end halvdelen af sin eksistens er blevet styret af militæret, ligesom militæret også bliver betragtet som den mest magtfulde institution.

Sagen om Bhutto-mordet er bare en af flere sager, som Musharraf har været indblandet i, siden han vendte tilbage fra sit selvvalgte eksil tidligere på året. Blandt andet er han også i søgelyset for drabet på den pakistanske oprørsleder Nawab Akbar Bugti under en militæraktion i 2006.

Benazir Bhutto blev valgt til premierminister i Pakistan, men døde i angrebet efter at have ført valgkamp op mod det valg, som hendes parti, Pakistans Folkeparti, vandt i februar 2008.

Retssagen om Bhutto-mordet med Musharraf som hovedperson er udskudt til 27. august, så der kan blive fremlagt beviser.

Dagens Gossip