Pakistans Musharraf nægter mord på Benazir Bhutto

Men hærchefen, som tog magten i landet i 1999 ved et kup, nægtede sig skyldig i tiltalerne, fortæller en advokat fra Musharrafs forsvarshold.

»Disse anklager er grundløse. Vi er ikke bange for sagen. Vi vil følge juridiske procedurer i retten,« siger advokaten Syeda Afshan Adil til AFP.

Ved tirsdagens høring i byen Rawalpindi blev tre anklager om mord, sammensværgelse om at myrde og facilitering af mord læst op for 69-årige Musharraf, efter han ankom til retten under høj sikkerhed.

At anklage en tidligere militærchef er et hidtil uset skridt i landet, som i mere end halvdelen af sin eksistens er blevet styret af militæret, ligesom militæret også bliver betragtet som den mest magtfulde institution.

Sagen om Bhutto-mordet er bare en af flere sager, som Musharraf har været indblandet i, siden han vendte tilbage fra sit selvvalgte eksil tidligere på året. Blandt andet er han også i søgelyset for drabet på den pakistanske oprørsleder Nawab Akbar Bugti under en militæraktion i 2006.

Benazir Bhutto blev valgt til premierminister i Pakistan, men døde i angrebet efter at have ført valgkamp op mod det valg, som hendes parti, Pakistans Folkeparti, vandt i februar 2008.

Retssagen om Bhutto-mordet med Musharraf som hovedperson er udskudt til 27. august, så der kan blive fremlagt beviser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip