Pakistansk parti klager over formodet valgsvindel

Men hans parti vil alligevel indgive en formel klage over valgsvindel. Det oplyser Khan ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tidligere premierminister Nawaz Sharif har udråbt sit parti, Pakistans Muslimske Liga (PML-N), som vinder af parlamentsvalget med flere end 115 af 272 pladser i parlamentet.

Khans parti står til 30 pladser og vil dermed blive det næststørste parti i parlamentet. Khan udtrykker glæde over, at mange unge og kvinder deltog i valghandlingen.

»Aldrig tidligere i Pakistans historie har kvinder deltaget ved et valg i så stort et antal. Det varmer om hjertet at se, at de også har bidraget til at skabe et nyt Pakistan,« sagde Khan.

Valgdeltagelsen anslås at være på omkring 60 procent.

Khans klage over formodet valgsvindel står dog i kontrast til organisationen The Free and Fair Election Network, der har kaldt valget i Pakistan »relativt fair«.

»Vi har observeret valget gennem øjnene på 41.000 observatører og har fået rapporter fra indtil videre 3.500 valgsteder,« siger Zahid Islam, formand for The Free and Fair Election Network.

Han oplyser, at der indtil videre er indgivet rapporter om 693 uregelmæssigheder ved 3.500 valgsteder, heraf handlede 40 om ulovlig stemmeafgivelse.

36 valgsteder var ulovligt besat, 121 observatører fik ikke lov til at arbejde, og 30 observatører blev tævet, mens de forsøgte at udføre deres arbejde, hedder det i rapporten.

Omkring 86 millioner pakistanere kunne stemme ved lørdagens valg, der var det første parlamentsvalg i landets historie, hvor en civil magtoverdragelse uden militær indblanding finder sted.

Dagens Gossip