Pakistanske islamister kræver kvinde henrettet og sharia

Skrevet af admin

28/03/2016

Mest læste i dag

Støtter af en henrettet islamistisk drabsmand i Pakistan er mandag samlet i protest med krav om, at en kristen kvinde, som er dømt for blasfemi, bliver henrettet.

Islamisten Mumtaz Qadri blev henrettet 29. februar for drabet på en guvernør i Punjab. Qadri var rasende over guvernørens planer om at reformere landets blasfemilov.

Søndag var omkring 25.000 støtter af Mumtaz Qadri samlet til bøn i Islamabad, og søndag aften kom de i kamp med politiet, som brugte tåregas i et forsøg på at stoppe dem på deres vej mod byens centrum.

Mandag er der fortsat omkring 3000 vrede Qadri-støtter midt i byen. De befinder sig tæt på regeringsbygninger bevæbnet med stave.

Lederne af den islamistiske demonstration har holdt taler. De kræver en kristen mor, Asia Bibi, som sidder på dødsgangen dømt for blasfemi i 2010 efter et skænderi med en muslimsk kvinde om drikkevand, henrettet snarest.

De kræver samtidig, at Qadri officielt bliver udråbt til martyr, og at man straks indfører sharialov i landet.

Regeringen har nægtet at kommentere kravene, mens urolighederne har stået på i Islamabad.

Protesten har udspillet sig, mens en selvmordsbomber fra Taliban har taget livet af 72 mennesker, mange af dem børn, i en park i landets næststørste by, Lahore. Familierne i parken fejrede påsken, da de blev angrebet.

/ritzau/AFP