Pakkeposten sveder over stigende juleindkøb på nettet

Skrevet af admin

11/12/2014

Dagens topnyheder

Det er nemt og bekvemt at sidde hjemme foran skærmen og bestille årets julegaver. Det kan mærkes hos Post Danmark, der - her et par uger før jul - får fem til 10 procent flere pakker end sidste år ind på grund af danskernes nethandel.

Samlet regner man at skulle udlevere en millioner små og store pakker på posthuse og hos samarbejdspartnere alene i denne uge. Derudover regner man med, at postbudene har en million pakker med til kunderne hjemme.

- Vi har forberedt os, så godt vi kunne, op til julens pakkeboom og blandt andet åbnet 150 nye posthuse hos samarbejdspartnere over hele landet, siger Morten O. Nielsen, der er kommunikationschef i Post Danmark.

- Men der er tale om meget store mængder pakker, så vi håber, kunderne på posthusene vil væbne sig med lidt tålmodighed, for der kan ikke undgås kø og ventetid, når så mange skal hente pakker på én gang, siger han i en pressemeddelelse.

Post Danmark har hyret 150 ekstra par hænder til at hjælpe med sorteringen i pakke- og brevcentrene. Og 450 ekstra biler skal være med til at klare det store tryk fra juleposten.

- Julehandlen på nettet kulminerer netop nu, og vi ser i øjeblikket større pakkemængder fra danskernes online julehandel, end vi gjorde på de tilsvarende dage sidste år, siger Morten O. Nielsen.

- Vi har fantastisk travlt med danskernes julepakker, og alt tyder på, at vi er på vej mod en jul med nye pakkerekorder drevet frem af e-handlen, siger Morten O. Nielsen.

Post Danmark forventer, at køb af julegaver på nettet vil toppe i weekenden - og at tirsdag bliver årets største pakkedag.

Det gode råd fra postbuddet er derfor, at man med fordel kan vente med at besøge posthuset til lidt ud på aftenen, hvor den værste kødannelse typisk vil være aftaget.

/ritzau/