Palæstina: John Kerry kan udløse forhandlingsfiasko

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerrys, seneste sikkerhedsforslag vil føre til "den totale fiasko" i fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina.

Det advarer en højtstående palæstinensisk embedsmand - ifølge AFP - om.

- Disse idéer vil føre Kerrys indsats i forhandlingerne ind i en blindgyde, og de vil resultere i den totale fiasko, siger Yasser Abed Rabbo, der er embedsmand ved den palæstinensiske befrielsesorganisation.

Han henviser til John Kerrys forslag om fremtidige sikkerhedsarrangementer i Jordandalen, hvor Israel efter en fredsslutning kan have soldater eller såkaldte lytteposter stationeret.

Det vil - ifølge palæstinenserne - være en hån mod den palæstinensiske suverænitet, da Jordandalen ligger på vestbredden.

- Det er nogle meget dårlige idéer, som vi på ingen måde kan acceptere, siger Yasser Abed Rabbo.

John Kerry er netop hjemvendt fra sit seneste besøg i Israel. Og han har udtrykt stor optimisme i forhold til snart at nå frem til en permanent fredsaftale mellem palæstinenserne og israelerne.

- Jeg mener, at vi er tættere på fred, velstand og sikkerhed, som alle folk i denne region fortjener, end vi har været det i årevis, siger John Kerry.

Udenrigsministeren har bedt forhandlingsparterne om at mødes i den nyligt afdøde Nelson Mandelas ånd.

- Mandelas eksempel er et eksempel, vi alle bør bære i hjertet, når vi møder udfordringerne med at skabe en tostatsløsning, siger John Kerry.

/ritzau/

Dagens Gossip