Palæstinenser knivstikker to israelske sikkerhedsvagter

Skrevet af admin

24/12/2015

Dagens topnyheder

Flere steder på den besatte vestbred er israelere torsdag blevet angrebet af palæstinensere. Israelske soldater og vagter har svaret igen ved at skyde og dræbe fire palæstinensere.

Først blev to jødiske sikkerhedsvagter stukket ned af en palæstinenser i en industripark på Vestbredden. Det oplyser det israelske politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Gerningsmanden blev skudt og dræbt af de to ofre, som slap fra angrebet med livet i behold. De er begge israelske sikkerhedsvagter.

Kort tid efter forsøgte en palæstinenser at stikke israelske soldater med en skruetrækker ved et checkpoint tæt på Hebron - også på den besatte vestbred.

Han blev dræbt af skud, inden han nåede at ramme soldaterne med skruetrækkeren.

Ikke længe efter forsøgte en palæstinenser at ramme en eller flere israelere med en bil. Ifølge den israelske hær blev gerningsmanden dræbt.

Også onsdag fandt angreb på israelere sted. To israelske mænd blev dræbt ved Jaffa Gate i Jerusalems gamle bydel.

Det ene offer, en 46-årig mand fra Jerusalem, døde ifølge Haaretz efter at være blevet skudt af politiet, som forsøgte at få ram på de to gerningsmænd, som var palæstinensere.

Onsdagens andet offer, en 45-årig mand, blev alvorligt såret og døde senere af sine kvæstelser.

En tredje person blev såret i knivstikkeriet, men hans tilstand er stabil, skriver Haaretz.

Siden oktober har der næsten dagligt været sammenstød mellem israelere og palæstinensere i de besatte områder. Ofte har der været tale om knivstikkerier.

17 israelere og én amerikaner er dræbt i knivangreb og påkørsler. 129 palæstinensere er blevet dræbt af israelske sikkerhedsstyrker og civile, og omkring halvdelen af dem blev dræbt efter at have angrebet israelere.

/ritzau/