Palæstinensere skal lære om grøn vækst hos Isover i Vamdrup

Palæstinenserne vil lære om grøn vækst. På fredag besøger en delegation fra det palæstinensiske ministerium for lokalt selvstyre isoleringsproducenten Isover i Vamdrup. Delegationen skal lære af virksomhedens grønne erfaringer indenfor byggeri og isolering.

De skal blandt andet høre om Grøn Erhvervsvækst, som er et offentligt–privat partnerskab i Trekantsområdet. Derudover får medlemmerne en guidet tour på fabrikken, der dagligt producerer isoleringsmaterialer til alle former for byggeri.

Skal fremme energieffektivt byggeri

Baggrunden for besøget er, at den palæstinensiske delegation vil lære om partnerskabet mellem private virksomheder og offentlige institutioner. Isover og Kolding Kommune tager begge del i Grøn Erhvervsvækst, som målrettet arbejder på at skabe jobs ved at fremme videndeling om energieffektivt byggeri og energirenovering i Trekantsområdet.

Grøn Erhvervsvækst deler grøn byggeviden mellem kommuner, læreanstalter og private virksomheder. Isoleringsfabrikkens deltagelse udspringer af det grønne byggeprojekt Komforthusene i Skibet ved Vejle, hvorfra Isover har stor viden om fremtidens byggeri og energirenoveringer. Målet for Grøn Erhversvækst er at udbrede viden om energirenovering af eksisterende bygninger gennem uddannelse af håndværkere i området – og dermed skabe flere arbejdspladser i kommunerne.

Ud over besøget i Kolding, Vamdrup og omegn, skal den palæstinensiske delegation blandt andre mødes med økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), minister for udviklingsbistand Christian Friis Bach (R) og administrerende direktør for Kommunernes Landsforening Kristian Wendelboe.

Den palæstinensiske delegation er i Danmark frem til lørdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip