Palæstinensisk far død efter brandbombe

Faren til den lille palæstinensiske dreng, som blev dræbt, da jødiske ekstremister kastede en brandbombe mod familiens hus, døde lørdag af sine forbrændinger. Hans død får Hamas til at opfordre til "konfrontation" med Israel.

Brandbomben blev kastet i den palæstinensiske landsby Duma på den besatte Vestbred, hvor der har været demonstrationer mod Israels manglende indgriben over for jødiske ekstremister.

Den 32-årige Saad Dawabsha døde lørdag på hospitalet i den sydlige israelske Beersheba, hvor han var indlagt med tredjegradsforbrændinger, siger en palæstinensisk embedsmand.

Fra den israelske statsadvokat Yehuda Weinsteins kontor hedder det, at han tirsdag har givet tilladelse til "administrative fængslinger" af tre jødiske ekstremister.

Det er første gang - i hvert fald i nyere tid - at Israel benytter den internationalt udskældte praksis for varetægtsfængslinger uden anklage og uden retskendelse over for jøder.

Den praksis er hidtil kun benyttet mod palæstinensere, og den kræver forsvarsministerens godkendelse.

Samtidig er endnu en jødisk højrefløjsekstremist sat bag tremmer i kølvandet på terrorhandlingen på Vestbredden.

Palæstinenserne opfatter jødiske bosættelser som en hindring for en fredsløsning med en tostatsløsning på de israelsk-palæstinensiske konflikt.

Omkring 500.000 jøder bor i de mere end 100 bosættelser, som Israel har opført siden 1967, hvor israelerne besatte Vestbredden og Østjerusalem.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip