Palæstinensisk knivstikker er dræbt i Israel

En israeler blev mandag hårdt såret, da en palæstinenser overfaldt ham med en kniv. Angrebsmanden blev dræbt, oplyser det israelske politi til AFP.

Ved angrebet, der skete nær Patriarkernes Grav i Hebron på Vestbredden, blev palæstinenseren dræbt af sikkerhedsstyrker.

I over to måneder - siden 1. oktober - har Israel kæmpet mod en bølge af angreb, hvor palæstinensere har angrebet jøder. Siden volden begyndte, er der blevet dræbt 111 palæstinensere, 17 israelere, en amerikaner og en eritreer.

Samtidig med, at de israelske myndigheder forsøger at få dæmmet op for de palæstinensiske angreb på israelere, forsøger de at få nedkæmpet højreekstremistiske jøder, som er opsatte på at få optrappet konflikterne mellem muslimer og kristne.

I sidste uge meddelte det israelske politi, at der var et gennembrud i efterforskningen af "en jødisk terrorgruppe", hvorfra medlemmer er blevet anholdt for en mordbrand på et palæstinensisk hjem på Vestbredden.

Ved branden blev et forældrepar dræbt sammen med deres baby. Et barn på fire år er stadig indlagt på en brandsårsafdeling efter angrebet, som skete i maj.

Anholdelserne af de ekstremistiske jøder er sket efter pres fra FN.

Israelsk politi siger, at radikale jødiske grupper har begået omkring 40 hadforbrydelser mod kirker, moskeer og klostre siden 2009. Der foreligger ingen sammenlignelige tal fra årene før 2009.

Israelske analytikere, deriblandt Sara Yael Hirschhorn fra Oxford Universitet, siger, at antallet af sådanne forbrydelser er steget jævnt - blandt andet fra frustrerede jødiske bosættere, som ønsker at se regeringen ekspandere mere på Vestbredden og opføre flere jødiske bosættelser.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip