Panama: Nordkorea smugler våben

Panamas præsident, Ricardo Martinelli, oplyser, at skibet var på vej fra Cuba til Nordkorea, da de panamanske toldmyndigheder valgte at stoppe det.

»Vi formodede, at skibet, der kom fra Cuba og var på vej til Nordkorea, muligvis havde våben om bord, så der blev bragt ind i en havn og undersøgt,« fortæller præsidenten i et interview med Radio Panama.

»Da vi begyndte at losse forsendelsen af sukker, fandt vi containere, som vi mener, indeholder avanceret missiludstyr, og det er ikke tilladt,« understreger Martinelli.

I interviewet med radiokanalen beskriver præsidenten ifølge AFP den dramatiske scene, der udspillede sig, da de panamanske opdagede containerne med våbendelene.

»Kaptajnen forsøgte at begå selvmord, og besætningen gjorde også oprør. Så vi beholder fartøjet til yderligere undersøgelse,« siger Ricardo Martinelli.

Cuba er det eneste kommunistiske etpartisystem på den vestlige halvkugle og som sådan en af Nordkoreas få allierede. Der er foreløbig ingen officielle kommentarer til episoden fra hverken Cuba eller Nordkorea.

Panamas præsident understreger, at landet ikke accepterer forsøg på smugleri gennem den stærkt trafikerede kanal, der forbinder Atlanterhavet med Stillehavet på Mellemamerikas smalleste punkt.

»Verden er nødt til at lytte godt efter: Man må bare ikke sejle udeklarerede krigsvåben gennem Panamakanalen,« siger Ricardo Martinelli.

Dagens Gossip