Panamah: Vi holder fast i melankolien

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Udadtil har det måske virket til, at Panamah har trukket stikket. Men faktisk har de med egne ord bare givet sig selv lov til at geare ned og finde tilbage til melankolien. Det har resulteret i fem nye numre på EP'en "Lidt Endnu", der udkommer i dag.

I mellemtiden er der sket store forandringer. Forsanger Amalie Stender er blevet mor og producer Anders Christensen bor for tiden i serbiske Beograd, men lyden af Panamah er stadig den samme.

Melankolien skinner nemlig stadig igennem som en helt central følelse i teksterne og melodierne såvel som i Amalie, Peter og Anders. For de er alle tre ret melankolske mennesker, forklarer de.

For eksempel kunne de aldrig have skrevet Pharrell Williams' hit "Happy". Hvis de havde gjort det, var det nok endt i skuffen eller skraldespanden, selv om det er et godt nummer. For det er ikke lyden af Panamah.

- Melankoli er ret smukt og det er et spændingsfelt, vi godt kan lide at have med i vores musik. Hvis det bliver lidt for "happy", så bliver det overfladisk for os, siger Peter.

Efter en travl tid i kølvandet på 2013-albummet "En varm nats kølige luft" med ørehængerne "DJ blues" og "Børn af natten" og masser af spillejobs havde alle tre bandmedlemmer brug for kreativ optankning og et lavere tempo.

Og et pusterum har ifølge gruppen været sundt for inspirationen. I stedet for at svælge i succesen og læne sig tilbage, ville de hellere stoppe op og revurdere, hvor de var på vej hen. For hvis alt går godt og er rutine, så er der ikke så meget at skrive om.

- Jeg har det bedre med at være lidt udenfor. Når man er i stormens øje og er en del af det store fællesskab, er det sværere at definere det og skrive om det, siger Anders.

Temaet om at føle sig udenfor eller ikke at være en del af det normale, er gennemgående i Panamahs univers.

Det samme er ensomheden, dobbeltheden og erkendelsen af, at intet varer evigt. Men gruppen prøver fortsat at tilsætte en varme, så det ikke bliver en for dyster affære.

- Det interessante er skyggesiderne ved gode ting. For eksempel når nogen siger "jeg elsker dig, men...", siger Amalie.

"Lidt endnu" er opfølgeren til Panamahs to første albums. EP'en udkommer fredag sammen med tredjesinglen "Europas Største Provinsby".

/ritzau/FOKUS