Panamakanalen fylder 100 år: Fejres med verdensrekord

Panama fejrer i år 100-års fødselsdagen for landets berømte kanal, og lørdag blev det mellemamerikanske land optaget i Guinness Rekordbog.

5084 børn kreerede på samme tid et vægmaleri i landets hovedstad, Panama City. Det tog tre og et halvt minut, og vægmaleriet forestiller Panamakanalens store sluser.

- Jeg var bange for at blive beskidt, men nu kan jeg se, at det var sjovt, siger en af de mange børn til en lokal avis efter rekordforsøget.

Den tidligere rekord blev sat i Saudi-Arabien, hvor 3860 personer malede på samme tid.

Det er den panamanske maler Olga Sinclair, der er kunstneren bag projektet. Hun ønskede at lave vægmaleriet for at opfordre Panamas befolkning til "at drømme store drømme" og for at vise, "at vores børn kan nå himlen med deres hænder", lyder det.

Den 80 kilometer lange kanal i Panama blev åbnet 15. august 1914. Den tager sig af fem procent af al handel på verdenshavene.

Panamakanalen er i øjeblikket ved at blive udvidet, så den er i stand til at håndtere endnu større skibe end hidtil. Men arbejdet er blevet afbrudt på grund af finansielle uoverensstemmelser.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip