Pandora charmerer investorerne med stærkt salg

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

Smykkevirksomheden Pandora holder tirsdag aktiefest på Københavns Fondsbørs efter et regnskab, der slog alle forventninger. Aktierne i selskabet stiger med 10 procent til 939 kroner per aktie.

Regnskabet viste fremgang i salget på 34 procent til 4,7 milliarder kroner og mere end en firedobling af resultatet til 1,3 milliarder kroner i året tre første måneder.

- Pandora har stor succes ikke bare med salget af de kendte charms, men også med nye produkter som øreringe og fingerringe.

- Samtidig hæver de forventningerne til hele året til et salg på mere end 20 milliarder kroner og en bedre lønsomhed. Når de gør det så tidligt, så må de være meget komfortable, siger Pandora-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen, der mener, at kursstigningen er helt berettiget.

Selskabet har medvind fra faldende priser på guld og sølv. Samtidig åbner man nye butikker i en voldsomt fart - omkring 400 det seneste år.

De nye butikker erstatter i mange tilfælde små udsalgssteder inde i andre butikker, hvilket gør kvaliteten af butikkerne bedre og resultaterne fra dem større.

De sidste fire år har Pandora oplevet en voldsom vækst. Omsætningen er steget fra 6,7 milliarder kroner til 16,7 milliarder kroner i 2015 mens nettoresultatet er tredoblet til 3,7 milliarder kroner.

Den udvikling kom oven en enorm skandale i 2011, hvor det kom frem, at Pandoras vækstplaner slet ikke hang sammen. Der var fiflet med salgstallene, hvilket førte til kaos, direktørfyringer og et fald i aktiekursen på over 80 procent.

- Den skandale bør være slettet fra selskabet. Men så alligevel vel ikke. Vi ser dem ved årsregnskabet melde forsigtigt ud for året, og det stammer nok fra fadæsen i 2011.

- Det kommer nok fra, at man for alt i verden ikke vil skuffe investorerne igen.

Aktierne i Pandora lå før skandalen i omkring 350 kroner per aktie. Den bundede ud efter skandalen i 35 kroner. Pandora-aktien satte rekord i starten af 2016 i 945 kroner.

/ritzau/