Pandora smykker sig med flotte tal

Der langes mange Pandora-smykker over disken verden over, og det får koncernen til at opjustere forventningerne til omsætningen i 2013 fra 8,6 til 9 milliarder kroner.

Pandora forklarer i en meddelelse til Fondsbørsen, at omsætningen i det sidste kvartal af 2013 steg med 30 procent til 2,8 milliarder sammenlignet med samme periode året før.

Det var en nyhed, aktiemarkedet kunne lide. Pandora-aktien steg ved Fondsbørsens åbning med 4,9 procent til kurs 332,10 efter få minutters handel.

Fremgangen baserer sig på mere julesalg, men også at Pandora har åbnet flere butikker. I alt blev 205 konceptbutikker åbnet i 2013.

Koncernchef Allan Leighton er ikke uventet tilfreds.

- Efter en stærk afslutning på året, med bedre end forventet julesalg, ender vi 2013 med en omsætningsvækst på omkring 35 procent og med en betydelig bedre lønsomhed i forhold til 2012, siger han i en meddelelse til Fondsbørsen.

Pandora har i 2013 haft anlægsinvesteringer for 300 millioner kroner mod forventet 400 millioner kroner. Det skyldes en udskydelse af omkostninger til 2014.

Det er den tredje opjustering i træk, og analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen siger til Ritzau Finans, at Pandora nu helt og aldeles har vendt rundt: der er styr på omkostningerne og lavere priser på guld og sølv gavner også.

- Der er fremgang på markederne, og det virker som om, Pandora har genfundet de loyale kunder efter selskabets nedjustering tilbage i 2011, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Pandora, der blev stiftet i 1982 med hovedkontor i København, designer, fremstiller og markedsfører håndlavede smykker. Smykkerne sælges i mere end 70 lande fordelt på seks kontinenter af 10.300 forhandlere og gennem cirka 1000 konceptbutikker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip