Pandora var et svagt lyspunkt i en grå aktiemåned

Skrevet af admin

29/01/2016

Dagens topnyheder

Januar har ry for at være en god aktiemåned, men sådan har det ikke været i år.

Verden over har aktiekurserne været på nedtur, og Danmark har ikke været nogen undtagelse med et samlet fald i C20 Cap-indekset på tæt ved seks procent.

Det viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet for Ritzau på sidste handelsdag.

Således var der kun to af de 20 aktier i indekset, der præsterede at øge sin markedsværdi, og bedst gik det for smykkeproducenten Pandora, der kommer ud af måneden med et plus på lige under tre procent.

- Pandoras stigning lyder ikke af meget, men det skal ses i lyset af den kæmpe nedtur, som har præget aktiemarkedet i år, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen til Ritzau.

Han forklarer smykkeproducentens tur mod strømmen med, at selskabet den 6. januar offentliggjorde foreløbige regnskabstal, der peger mod, at selskabet i 2015 har haft en større omsætning end hidtil ventet på grund af et overraskende godt julesalg.

- Det har været et solidt forsvar mod de massive kursfald, der ellers har ramt bredt i C20-indekset, påpeger Mikkel Duus-Hansen.

Foruden Pandora lykkedes det også for høreapparat- og headsetproducenten GN Store Nord at komme ud af januar med en værdiforøgelse på omkring 1,5 procent.

Månedens bundskrabere leverede anderledes dramatiske udsving med minusser i størrelsesordnen henholdsvis 15 og 14 procent til TDC og Novozymes.

Mikkel Duus-Hansen hæfter sig ved, at TDC onsdag annoncerede en ændring af selskabets politik for udbetaling af aktionærudbytte.

- Konsekvensen har været en aktiekurs, der stort set har været i frit fald, konstaterer Mikkel Duus-Hansen.

I tilfældet Novozymes peger pilen mod selskabets årsregnskab, som indeholdt skuffende vækstforventninger til det nye år.

/ritzau/