Pandora var et svagt lyspunkt i en grå aktiemåned

Januar har ry for at være en god aktiemåned, men sådan har det ikke været i år.

Verden over har aktiekurserne været på nedtur, og Danmark har ikke været nogen undtagelse med et samlet fald i C20 Cap-indekset på tæt ved seks procent.

Det viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet for Ritzau på sidste handelsdag.

Således var der kun to af de 20 aktier i indekset, der præsterede at øge sin markedsværdi, og bedst gik det for smykkeproducenten Pandora, der kommer ud af måneden med et plus på lige under tre procent.

- Pandoras stigning lyder ikke af meget, men det skal ses i lyset af den kæmpe nedtur, som har præget aktiemarkedet i år, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen til Ritzau.

Han forklarer smykkeproducentens tur mod strømmen med, at selskabet den 6. januar offentliggjorde foreløbige regnskabstal, der peger mod, at selskabet i 2015 har haft en større omsætning end hidtil ventet på grund af et overraskende godt julesalg.

- Det har været et solidt forsvar mod de massive kursfald, der ellers har ramt bredt i C20-indekset, påpeger Mikkel Duus-Hansen.

Foruden Pandora lykkedes det også for høreapparat- og headsetproducenten GN Store Nord at komme ud af januar med en værdiforøgelse på omkring 1,5 procent.

Månedens bundskrabere leverede anderledes dramatiske udsving med minusser i størrelsesordnen henholdsvis 15 og 14 procent til TDC og Novozymes.

Mikkel Duus-Hansen hæfter sig ved, at TDC onsdag annoncerede en ændring af selskabets politik for udbetaling af aktionærudbytte.

- Konsekvensen har været en aktiekurs, der stort set har været i frit fald, konstaterer Mikkel Duus-Hansen.

I tilfældet Novozymes peger pilen mod selskabets årsregnskab, som indeholdt skuffende vækstforventninger til det nye år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip