Pandoras sætter rekord med smykker for milliarder

Pandora fik sin højeste omsætning i 2013 - ni milliarder kroner mod 6,7 milliarder kroner i 2012. Smykkeselskabet satser på endnu mere salg og forventer at runde 10 milliarder kroner i omsætning i år.

Og nu foreslår bestyrelsen, at selskabets aktionærer skal have udbytte. Man vil udbetale 6,5 kroner pr. aktie.

Pandora-direktør Allan Leighton siger i en kommentar til regnskabet, at 2013 har været et stærkt år for selskabet.

- Vi opnåede vores højeste omsætning nogensinde og forbedrede vores lønsomhed. Resultaterne kunne henføres til fremgang i alle hovedregioner, siger han.

Det er blandt andet flere butikker, der skal være med til at løfte omsætningen yderligere i år. Pandora planlægger at fortsætte med at udvide sit butiksnetværk og forventer at tilføje mere end 175 nye såkaldte konceptbutikker i 2014.

Allerede i midten af januar kom smykkeselskabet ud med en opjustering for fjerde kvartal sidste år - og dermed tal for hele 2013.

Derfor var det især ventet, om selskabet regnede med, at fremgangen ville fortsætte ind i 2014. Og efter katastrofeåret 2011 har Pandora med en genopretningsplan åbenbart fået godt styr på selskabet igen.

Pandora-butikkerne verden over kører, som de skal, gælden er blevet barberet helt ned - og nu er det tid til at betale penge tilbage til aktionærerne i form af udbytte.

Overskuddet før skat blev sidste år næsten fordoblet i forhold til 2012. Pandora kom ud med et overskud på 2,7 milliarder kroner mod 1,47 milliarder kroner i 2012.

Det er især charms - eller vedhæng til armbånd - som selskabet tjener penge på. Sidste år blev der solgt for over seks milliarder kroner guld- og sølvcharms. Og armbånd, som man kan sætte dem på, blev der solgt for over en milliard kroner af.

Pandora sælger smykker i mere end 80 lande hos 10.300 forhandlere. Selskabet så dagens lys i 1982 og har hovedkontor i København.

Der er i dag ansat over 8500 medarbejdere, hvoraf de 5900 arbejder i Thailand med at fremstille smykker.

/ritzau/

Dagens Gossip