Paolinis holdkammerater chokerede over kokainsag

Cykelrytterens Luca Paolinis holdkammerater hos Team Katusha fik en alt andet end rolig fredag aften under Tour de France.

Pludselig kom det frem, at Paolini tidligere på ugen havde afleveret en dopingtest med spor af kokain.

- Holdkammeraterne var alle sammen chokerede, siger Katushas talsmand, Philippe Maertens, i startområdet før lørdagens 8. etape.

- De lå alle og var i gang med at få massage, da beskeden tikkede ind. Vi kaldte dem ned til et møde, så de vidste med det samme, at det var alvorligt, siger talsmanden.

Katusha-cheferne har udspurgt den 38-årige italiener til sagen uden at blive meget klogere. Nu afventer holdet en b-prøve.

- Vi bad ham om en forklaring, men han sagde, at han hverken har brugt kokain før eller under Tour de France.

- Vi kan bare konstatere, at der er en positiv dopingprøve, og så er det op til ham at bevise sin uskyld. Det bliver svært, siger Philippe Maertens.

Talsmanden forklarer, at der ikke er særlig stor sandsynlighed for, at Luca Paolini kan have taget kokain før Tour de France.

- Det var en urintest, og spor efter kokain kan kun være urinen i få dage. De tog prøven 7. juli om morgenen, og han har været her siden 1. juli, så i mine øjne skal han have taget kokainen under Tour de France.

- Det lyder lidt mærkeligt, konstaterer Maertens.

Talsmanden fortæller, at han ikke kender til, at Luca Paolini tidligere skulle have indtaget kokain.

Sagen kan i sidste ende betyde, at den italienske veteran får en fyreseddel.

- Vi har muligheden, så vi må se, siger Philippe Maertens.

I Tour de France var en af Luca Paolinis primære opgaver at være løjtnant for den norske sprinter Alexander Kristoff. Den opgave kan han ikke længere udfylde.

- Det er et stort slag for Kristoff, men vi må løse det, siger sportsdirektør Torsten Schmidt før starten på 8. etape.

/ritzau/

Dagens Gossip