Pape frygter ikke et valg: Løkke må træffe en beslutning

Skrevet af admin

24/02/2016

Mest læste i dag

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt til forsoningsmøde for partilederne i blå blok, så kommer der ikke nye toner fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.

De Konservative udtrykte mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag aften efter kritik af hendes beregninger i landbrugspakken.

Siden har intet ændret sig, lyder det.

- Jeg har ikke ændret holdning til, at vi bakker Lars Løkke op som statsminister. Vi har heller ikke med et trylleslag pludselig fået tillid til Eva Kjer Hansen, siger Søren Pape Poulsen.

Han forsøger dermed at lægge presset tilbage på Løkke. Nu må statsministeren beslutte, hvad han vil gøre, lyder det.

- Hvis der er skår, der skal klinkes, er vi alle interesseret i det uanset grundlaget. Men det er ikke sådan, at vi frygter et valg og tænker, at det er en trussel.

- Det er helt op til statsministeren, det er hans beslutning, siger Søren Pape Poulsen og understreger, at hans holdninger ikke har ændret sig siden mødet mellem lederne af blå blok tirsdag aften.

På et pressemøde onsdag fremlagde statsministeren tre løsningsmodeller, som han så situationen.

Det er ikke attraktive løsninger på krisen at fyre miljø- og fødevareministeren eller udskrive nyvalg, lød det.

Derfor forsøger statsministeren med egne ord at række hånden ud til De Konservative og indkalder til nye forhandlinger med de tre blå støttepartier onsdag klokken 16.

På spørgsmålet om, hvorvidt der er en gylden mellemvej, svarer Søren Pape Poulsen:

- Det synes jeg, at jeg har svært ved at få øje på. Vi har stadig ikke tillid til miljø- og fødevareministeren. Nu bliver vi forhåbentlig meget klogere klokken 16.

/ritzau/